Luc Devos, Vine Devos

Wijnproeven - wijnstreken en druivenrassen

Na de vorige basiscursus doen we een follow-up van de belangrijkste druiven en hoe wijn wordt gemaakt. Nieuwe deelnemers zijn zeker welkom. Je krijgt een overzicht van de belangrijkste wijn- streken van Frankrijk, hun onderverdeling in wijnre- gio’s en welke druiven daar belangrijk en dominant zijn. Tevens leggen we de link naar de tradities van de streek, hoe de wijn daar wordt gemaakt en wat eventuele lokale gebruiken zijn.

Wijnstreken zoals: Bordeaux, Bourgogne, Côtes du Rhône, Provence, Languedoc, Roussillon…
Druiven zoals: Chardonnay, Sauvignon, Cabernet- Sauvignon, Merlot, Grenache, Syrah, Mourvédre; maar ook enkele lokale druiven zoals Rolle, Bourboulenc,…

Wat is het verschil tussen een moderne gemaakte witte wijn en een traditioneel gemaakt witte wijn? Welke is de meest frisse? Welke kan je bewaren en waarom? De theorie wordt aan de praktijk gekoppeld, na de uitleg wordt er ook geproefd.

Data: 3 woensdagen van 19u30 tot 23u

  • februari: 12 - 19 - 26

Begeleiding: Luc Devos (Vine Devos - maître sommelier du Vin de France)

Locatie: De Steiger

Inschrijven: €120 (wijnen inbegrepen)

Locatie

Vergaderzaal 2

Datum

van wo. 12.02.2025totwo. 26.02.2025
    wijnproeven-23122024145839.jpg